Editura Contramundum face un anunț de mare însemnătate în contextul dramatic în care se află educația din România la ora actuală:. Pe când se va publica și o istorie adevărată a României.
”Acum că tot urmează să fie eliminată din programă Geografia României ne-am gândit că ar fi un moment numai bun să scoatem noi o Geografie a României (din 1938), din perioada interbelică, scrisă cu multă savoare și miez.”
”Manualul de Geografia României pentru gimnaziu al profesorilor N. Gheorghiu și I. Simionescu a apărut prima oară în anul 1938 și păstrează din plin farmecul acelor vremuri de școală serioasă. Cartea se distinge prin simplitatea prezentării, prin stilul clar și limpede, dar mai presus de toate prin dragostea pentru subiectul tratat, în cazul de față țara noastră. Aproape din fiecare rând răzbate un patriotism natural, astăzi poate desuet, ornamentat cu sănătoase îndemnuri și recomandări morale.
Pe de altă parte, cititorul se va întâlni în această carte cu o limbă românească autentică, plină de savoare și miez, care completează fericit descrierile de peisaj.
Volumul nu se mărginește la a fi doar un manual de geografie strict, ci îmbină foarte reușit prezentarea spațiului românesc extins cu lecții de istorie, antropologie și economie, fiind din acest punct de vedere un document de epocă exemplar.”