Universitatea Craiova a învins campioana CFR Cluj, dramatic, cu scorul de 3-2 (1-1), duminică seara, pe Stadionul ”Ion Oblemenco”, într-un meci din etapa a patra a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

Universitatea a câştigat la ultima fază a partidei, după ce în runda precedentă se impusese pe terenul vicecampioanei FCSB (2-0).



În faţa a 22.937 de spectatori, Universitatea a deschis scorul prin mijlocaşul Alexandru Creţu (18), găsit bine în careu de Andrei Ivan. CFR a reuşit egalarea în finalul primei reprize, prin Mihai Bordeianu (43), găsit liber în careu de Billel Omrani. Oaspeţii au trecut în avantaj după pauză, prin Claudiu Petrila (57), care a înscris din centrarea lui Omrani, după ce francezul l-a deposedat pe Nicuşor Bancu pe linia de fund.

Universitatea a reuşit să smulgă victoria, după ce a dominat ultima parte a meciului: Jovan Markovic a egalat (69), cu un şut din marginea careului, iar croatul Ante Roguljic, introdus în min. 90+1, a marcat la ultima fază a meciului, cu un şut de la 11 metri, după o minge respinsă de defensiva clujeană (90+6).



Craiovenii au mai avut ocazii de gol prin Ivan, care a şutat puţin pe lângă vinclu (9), iar apoi a trimis imprecis o încercare de lob (79), prin Markovic (47), care a tras din unghi, dar portarul Otto Hindrich a respins, iar apoi a nimerit transversala (83), şi Vladimir Screciu (71), cu o reluare scoasă în corner de Hindrich.

CFR nu a avut prea multe situaţii de poartă în afara celor două goluri, cea mai bună oportunitate fiind irosită de Bordeianu (38), al cărui şut de la 14 metri a fost deviat de coechipierul Omrani pe lângă.



În sezonul regulat, CFR s-a impus la Cluj cu 1-0 în meciul direct, iar jocul din Bănie s-a încheiat la egalitate, 1-1, după un gol înscris de Gustavo în minutele adiţionale (90+6).

Universitatea Craiova – FC CFR 1907 Cluj 3-2 (1-1), Stadion ”Ion Oblemenco” – Craiova
Au marcat:
 Alexandru Creţu (18), Jovan Markovic (69), Ante Roguljic (90+6), respectiv Mihai Bordeianu (43), Claudiu Petrila (57).
Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Mihai Marius Marica (Bistriţa), Ferencz Tunyogi (Zalău); arbitru de rezervă: Ionuţ Coza (Cernica)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) – CCA, Imilian Şerbănică (Bragadiru) – LPF
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda).

NapocaNews