O cantitate de patru tone de carne de pui provenită de la Avicola Călăraşi şi retrasă dintr-un supermarket din Cluj-Napoca a fost pusă sub sechestru, miercuri, de reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj, existând suspiciunea infestării cu salmonella.

Directorul DSVSA Cluj, Nicolae Pivariu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că urmează să fie luate probe din carne pentru analiză, în vederea confirmării sau infirmării suspiciunii.

„Inspectorii DSVSA Cluj au pus, miercuri, sechestru pe o cantitate de patru tone de carne de pui care a fost retrasă de la consum de la un supermarket din Cluj-Napoca. Cei de acolo ne-au cerut să eliberăm documente în vederea neutralizării cărnii, au vrut să o ducă la Protan Dej pentru a fi distrusă. Există suspiciunea că ar fi fost infestată cu salmonella. Joi vom lua probe pentru analiză, iar rezultatul îl aşteptăm în patru zile. Carnea a provenit de la Avicola Călăraşi”, a spus Pivariu.

Potrivit acestuia, în cazul în care se va confirma suspiciunea de salmonella, se va emite o alertă naţională.