Nicolae Florea, cercetat pentru trafic de influenţă de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul teritorial Cluj, a fost arestat, vineri, de Tribunalul Cluj, pentru 29 de zile.

Florea nu a dat declaraţii în faţa magistratului, dar şi-a menţinut declaraţiile date procurorilor, respectiv recunoaşterea faptei. Sentinţa de vineri poate fi atacată cu recurs în 24 de ore de la pronunţare.

Nicolae Florea a fost prins în flagrant, joi, primind 5.000 de euro de la o persoană căreia îi promisese intervenţii la directori din CFR şi chiar la ministrul Transporturilor, în vederea încheierii unui contract.

În iulie-august anul acesta, Florea a cerut de la un denunţător 10.000 de euro pentru ca, prin influenţa pe care susţinea că ar avea-o asupra unor directori din cadrul SN CFR, inclusiv asupra ministrului de resort, să obţină încheierea unui contract de vânzare pentru cantitatea de 1.500 de tone de şină de cale ferată în favoarea firmei aparţinând soţiei denunţătorului.

În acelaşi scop, susţin procurorii, Nicolae Florea a cerut şi a primit de la denunţător 2.400 de lei, reprezentând aşa-zisa taxă pentru analiza ofertelor de cumpărare. „De asemenea, în cursul lunii august 2013, Florea Nicolae a primit de la denunţător un inel din aur, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, pentru a-şi exercita influenţa asupra factorilor decidenţi pentru a urgenta încheierea respectivului contract de vânzare. Cu aceeaşi ocazie, Florea Nicolae a acceptat şi promisiunea primirii unui ceas din aur, după încheierea afacerii, cu titlu de recompensă pentru sprijinul acordat la încheierea contractului”, se arăta în comunicat.

NapocaNews

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,