Se pare că politicienii români nu se nasc de nicăieri, ci sunt urmaşii cadrelor de nădejde din PCR, UTC şi, mai nou, de la organizaţia de pionieri.

Cercetătorii în istorie  au identificat o poză, în care apare pionierul Victor Ponta, actualul premier, lângă tov. Nicolae Ceauşescu, la Congresul al XIII-lea al PCR de la Sala Palatului din Bucureşti.

Se ştie că în epocă, aparaţiile pionierilor lângă secretarul general erau atent pregătite şi prelucrate de conducerea PCR şi Securitatea comunistă. Pionierii care aveau privilegiul să ajungă lângă  N. Ceauşescu erau controlaţi din punct medical şi politic. În general, pionierii aveau origine socială sănătoasă, fiind copiii activiştilor comunişti sau a ofiţerilor  de securitate. Când pionierii de frunte deveneau utecişti erau racolaţi ca şi colaboratori de către Securitatea comunistă.

Premierul Victor Ponta s-a născut pe 20 septembrie 1972. La Congresul al XIII–lea al P.C.R., din 19 – 23 noiembrie 1984, Victor Ponta avea 12 ani, vârsta aproximativă a copilului din poză, îmbrăcat cu cămaşă albă, bonetă şi cu cravată roşie la gât. Considerăm că premierul Victor Ponta trebuie să lămurească public, dacă a fost un pionier apropiat de structurile PCR şi de  tov. Nicolae Ceauşescu şi să recunoască dacă este el în această poză.

NapocaNews, Sursa Foto: Kilesar Adelina