Duminică, 20 octombrie, ora 17.00, în Piaţa Unirii a început mitingul duminical deja obişnuit împotriva RMGC. La manifestaţie au participat mai puţini clujeni ca în alte duminici, circa 1000 de persoane.

În fruntea mitingului s-au aflat anarhiştii şi neo-marxiştii clujeni, care fluturau steaguri negre sau roşii. Între manifestanţi se aflau şi numeroşi oameni de buna credinţă: ecologişti, profesori, studenţi, regalişti şi naţionalişti. Majoritatea protestatarilor clujeni sunt de bună credinţă, doar o minoritate anarho-sindicală doreşte manipularea manifestărilor.

Din păcate, în ultima vreme grupările anarhiste şi neo-marxiste încearcă să deturneze protestul pentru un mediu curat în Munţii Apuseni şi împotriva clasei politice corupte de la Bucureşti.

Din informaţiile deţinute de NapocaNews, în rândul anarhiştilor clujeni sunt numeroşi ong-işti plătiţi de către fundaţii patronate de Soroş sau informatori, provocatori şi instigatori ai serviciilor secrete ale poliţiei, jandarmeriei şi SRI, cu scopul de a compromite protestele curate anti-RMGC şi împotriva guvernului corupt Victor Ponta, subordonat corporaţiilor străine. Update: Pe de altă parte, jandarmii clujeni sunt pregătiţi să intervină operativ pentru a bloca accesul demonstanţilor pe carosabilul rutier din zona prefecturii Cluj.

NapocaNews