Distribuie articolul

Wizz Air a inaugurat astăzi o nouă cursă la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, cu destinaţia Tel Aviv.

„Felicit Consiliul Judeţean Cluj şi Aeroportul Avram Iancu pentru deschiderea acestei noi rute. Acum ia doar 2 ore jumătate parcurgerea drumului dintre Tel Aviv şi Cluj, mai puţin decât traseul dintre Bucureşti şi Cluj, parcurs cu maşina. Cursa va deschide calea către noi investiţii şi va impulsiona turismul. Peste 1 milion de oameni în Israel îşi au rădăcinile în România, iar aceştia sunt nu numai potenţiali turişti, ci şi potenţiali investitori, oameni de afaceri. Există o mulţime de oportunităţi de afaceri, pe diferite domenii. Clujul are forţă de muncă înalt calificată, este un important concurent atât pentru Bucureşti, cât şi pentru celelalte oraşe europene. Încurajez de asemenea românii să vină în Israel, pentru că nu au nevoie de viză, iar cu Wizz Air drumul e ieftin. Israelul nu are numai locuri sfinte, ci şi multe locuri dedicate distracţiei”, a declarat Arnon Arbel, Ataşatul Comercial şi Economic al Israelului în România şi Bulgaria.

Zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână, în zilele de miercuri şi duminică, iar tarifele pornesc de la 129 lei.

Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a declarat că în urmă cu un an a fost inaugurată cursa dintre Tel Aviv şi Budapesta, cu două zboruri săptămânal, iar acum sunt operate acolo şapte rute săptămânal.

Astăzi, între Tel Aviv şi Cluj-Napoca vor zbura 254 de pasageri.