Distribuie articolul

Florian Walter a făcut o ofertă de cumpărare a acţiunilor pe care Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca le deţine în procent de 0,51% la FC Universitatea Cluj SA, societatea care administrează clubul din Liga I cu acelaşi nume, precizează site-ul oficial al grupării ardelene.

„Acţionarul majoritar al Societăţii Fotbal Club Universitatea Cluj face acest efort financiar pentru a veni în sprijinul Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca şi de a crea un cadru legal pentru a ajuta fotbalul clujean. Apelăm la bunăvoinţa autorităţilor locale de a răspunde afirmativ la cererea făcută de acţionarul majoritar al Societăţii Fotbal Club Universitatea Cluj S.A., domnul Florian Walter”, se arată în comunicatul clubului clujean.

Walter este dispus să ofere municipalităţii 26.571,6 de lei pentru ca Primăria să aibă cadrul legal pentru a investi la rândul său 1 milion de lei în clubul „Universitatea” Cluj. Legislaţia actuală nu permite autorităţilor locale să susţină simultan două cluburi sportive din aceeaşi ramură, iar Consiliul Local Cluj-Napoca deţine acţiuni şi la clubul CFR Cluj.

Şi pentru anul acesta, primăria a alocat câte un milion de lei pentru cele două formaţii, însă banii sunt blocaţi în conturi.

Florian Walter deţine la SC FC Universitatea Cluj SA 98,04% din acţiuni.

NapocaNews