Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti l-au repus in functia de presedinte al Partidului Romania Mare pe Corneliu Vadim Tudor. Decizia de joi a instantei nu este insa definitiva. Vadim fusese inlaturat de la conducerea PRM, in locul sau fiind numit Gheorghe Funar, potrivit Realitatea TV.

Hotararea judecatorilor a venit la scurt timp dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins, pe 19 noiembrie, cererea lui Corneliu Vadim Tudor de a anula inlocuirea sa cu Gheorghe Funar. Magistratii au considerat ca acesta a fost demis si inlocuit in mod legal.

„PRM nu a fost creat de Vadim. A fost infiintat de alti membri fondatori, precum scrie si in istoria partidului. Este un membru marcant, a fost exclus din partid pe 27 iulie anul acest, la Alba Iulia.

Tribunalul Bucuresti a respins solicitarea lui Vadim ca presedinte al PRM. Pe 20 iulie a adunat la Bucuresti vreo 200 de oameni, cu incalcarea statutului si legii partidelor, au stabilit conducerea partidului”, afirma Funar la acea vreme.

Totodata, Vadim a lansat o serie de jigniri la adresa lui Funar, la sfarsitul lunii octombrie, la Tribunalul Bucuresti, unde se judeca excluderea sa din partid.

„Mie mi-e mila de oamenii bolnavi, i-as dori sa nu stea in raza de actiune a bratului meu puternic de sulitas. E un golan care a tepuit sute de mii de romani!”, acuza atunci Vadim, reamintind de afacerea Caritas, derulata la Cluj.

Congresul Extraordinar al PRM, care a avut loc la sfarsitul lunii iulie, la Alba Iulia, si la care au participat aproximativ 700 de delegati, a decis excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor si alegerea lui Gheorghe Funar in functia de presedinte. Vadim Tudor, din nou presedinte al PRM – instanţa  dâmboviţeană şi sistemul securist l-a repus în funcţie? Încă o dovadă este sentinţa comunistă de azi în favoarea lui VC Tudor este că patrioţii români ardeleni sunt sub talpa corupţilor dâmboviţeni. Vadim Tudor, o creaţie a lui Virgil Măgureanu,  este un şi  membru activ al Bisericii Penticostale şi un propagandist al valorilor neo-protestante în România împotriva credinţei ortodoxe majoritare.

NapocaNews