Vicepreşedintele PDL, Alin Tişe, ministrul Internelor din Guvernul alternativă al PDL, reclamă abuzul făcut de Victor Ponta şi ministrul Radu Stroe în cazul opoziţiei cetăţenilor din Pungeşti faţă de exploatarea prin fracturare a gazelor de şist.

Tişe a precizat astăzi că în cazul unei persoane de rând sau în cazul unei companii prvate de rând, pentru evacuarea unei persoane care ocupă abuziv un spaţiu privat este necesar un ordin judecătoresc, adică demonstrarea mai întâi în instanţă a respectivei stări de fapt, şi numai după încheierea ultimului termen de judecată intervine Jandarmeria, însoţită de un executor judecătoresc.

În cazul companiei Chevron, lucrurile au stat diferit la Pungeşti. Printr-un ordin susţinut de primul-ministru Victor Ponta şi de ministrul Internelor Radu Stroe, acolo intervin 1000 de jandarmi fără nicio sentinţă judecătorească, fugărind şi lovind localnicii.

Tişe a sesizat şi faptul că membrii Consiliului local au votat iniţierea unui referendum pentru schimbarea primarului PSD, care a aprobat activitatea Chevron la Pungeşti, însă decizia a fost atacată de prefectul Vasluiului, tot membru PSD, şi a fost respinsă.

NapocaNews