În noua componenţă a Biroului Federal al Federaţiei Române de Baschet, stabilită cu ocazia alegerilor organizate la începutul acestei săptămâni pentru şefia forului de la Bucureşti, se regăsesc şi trei clujeni – Aurora Dragoş, fosta mare jucătoare a Universităţii Cluj, Mircea Cristescu, preşedinte executiv al U BT Mobitelco şi Florin Covaciu, antrenorul echipei feminine de baschet a CS „U” Cluj.

Oficialul de la U BT Mobitelco, Mircea Cristescu, este marele învins al alegerilor de la Bucureşti. El a candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al FRB dar a fost învins în două rânduri.

În primul tur, oficialul clujean a fost al doilea în opţiunile alegătorilor cu 78 de voturi, câştigătoare fiind desemnată Alina Moanţă cu 153 de voturi.

În cel de al doilea tur Cristescu a suferit o nouă înfrângere la voturi, de această dată în faţa lui Virgil Stănescu ales al doilea vicepreşedinte.

Florin Covaciu a întrunit 79 de voturi în competiţia pentru cele patru locuri de reprezentant al structurilor de juniori.

În componenţa structurilor de seniori a fost ales şi Mircea Cristescu (U BT Mobitelco) cu 119, iar Aurora Dragoş a fost aleasă în Biroul Federal ca reprezentantă din afara structurilor afiliate.

Paul Panait