Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne să transmită jandarmilor şi poliţiştilor că au susţinerea sa pentru aplicarea legii, referindu-se la protestele împotriva companiei americane Chevron, arătând că statul trebuie să intervină dacă sunt distruse proprietăţi publice sau private.

El a cerut Poliţiei să fie pregătită pentru orice situaţii legate de încălcarea gravă a legii şi a precizat că Guvernul va aloca 75 milioane lei pentru acoperirea datoriilor legate de asigurarea uniformelor.

Intr-o interventie televizata, Radu Stroe, ministrul de interne, a declarat ca jandarmii au intervenit la Pungesti conform legii. Imaginile surprinse de ziaristi si corespondenti straini il contrazic pe ministru. Oameni de toate varstele, majoritatea batrani, tarati pe asfalt si bagati cu forta in dube. Imaginea unei femei in varsta, cu chipul abatut, care sta pe pamant avand in spate un cordom de jandarmi a facut inconjurul lumii.

In urma cu cateva zile si Premierul Ponta i-a felicitat pe jandarmi pentru interventia de la Pungesti, in dimineata zilei de 2 decembrie.

Pe fondul protestelor din ultima vreme, Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Florea Oprea a cerut, luni, forţelor de ordine să intervină prompt în cazul în care participanţii la adunări publice încalcă legea şi “stânjenesc folosirea firească a drumului public”

Intervențiile agresive ale Jandarmeriei condusă de generalul Olaru, la ordinele lui Victor Ponta si Radu Stroe în favoarea unei corporații străine și împotriva propriilor cetățeni care își apără pământul și apa au făcut ca imaginea României în presa internațională să fie una de colonie sau de stat sud-american la dispoziția corporațiilor care cumpără politicieni, transmite Romanian Global News.

NapocaNews