Aseară am participat, alături de voluntari ai grupului ”Salvați Roșia Montană” din Madrid, la deschiderea cele de-a patra ediții a sesiunii de film românesc la Madrid. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român – filiala Madrid – în colaborare cu Filmoteca Spaniolă și Cineteca Madrid. Publicul spaniol va putea urmări în lunile decembrie și ianuarie o serie întreagă de filme românești.

Deschiderea a avut loc în cinematograful Cine Dore din Madrid cu filmul ”Sunt o babă comunistă” în regia lui Stere Gulea. Filmul a fost primit cu apaluze iar la finalul vizionării, regizorul Stere Gulea a stat de vorbă cu publicul spaniol și român prezent la manifestare.

Liliana, o voluntară a grupului ”Salvați Roșia Montană” din Madrid, l-a întrebat pe maestrul Stere Gulea dacă crede că ceea ce se întâmplă acum la Pungești și Roșia Montană poate constitui un subiect pentru un viitor film pe care să-l regizeze, având în vedere faptul că românii suferă în acest moment din cauza corporațiilor străine. Maestrul Stere Gulea a opinat că românii au de suferit acum mai mult din cauza clasei politice românești și mai puțin din cauza corporațiilor străine. De asemenea, întrebat despre protestele de la Pungești și Roșia Montană regizorul Stere Gulea și-a exprimat solidaritatea cu orice acțiune civică din România. În privința unui film care să aibe ca subiect ceea ce se întâmplă acum la Pungești regizorul Stere Gulea a spus că în acest moment nu are în plan un asemenea film dar că în viitor orice este posibil.

Dan Tanasa