Pe fondul protestelor din ultima vreme, Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Florea Oprea a cerut, luni, forţelor de ordine să intervină prompt în cazul în care participanţii la adunări publice încalcă legea şi „stânjenesc folosirea firească a drumului public”

„Vă cer să urmăriţi ca aceste activităţi, prevăzute în mod expres de legiuitor, să se desfăşoare în conformitate strictă cu legea, paşnic şi civilizat, fără să stânjenească în niciun fel folosirea firească a drumului public. În situaţia în care nu se respectă prevederile legale, vă rog să luaţi toate măsurile prevăzute de lege”, a spus Florea Oprea

Intr-o interventie televizata, Radu Stroe, ministrul de interne, a declarat ca jandarmii au intervenit la Pungesti conform legii. Imaginile surprinse de ziaristi si corespondenti straini il contrazic pe ministru. Oameni de toate varstele, majoritatea batrani, tarati pe asfalt si bagati cu forta in dube. Imaginea unei femei in varsta, cu chipul abatut, care sta pe pamant avand in spate un cordom de jandarmi a facut inconjurul lumii.

In urma cu cateva zile si Premierul Ponta i-a felicitat pe jandarmi pentru interventia de la Pungesti, in dimineata zilei de 2 decembrie.

Peste o sută de persoane au protestat, sâmbătă şi duminică, la fântâna de la Universitate, faţă de explorarea gazelor de şist. În timpul manifestaţiei, unii dintre protestatari au încercat să treacă de pe trotuar pe bulevard. Jandarmii au format cordoane pentru a-i împiedica să iasă pe stradă, unii dintre protestatari reclamând că au fost împinşi de forţele de ordine.

NapocaNews
Foto:Facebook