Dupa ani intregi in care au fost date uitarii, fiind considerate adesea sinonime ale kitschului, cuprul si aliajele sale au revenit spectaculos in atentia designerilor si specialistilor in amenajari interioare care le recomanda in calitate de elemente cheie in decorul locuintelor moderne.

Astfel, alama, denumita “aurul saracilor”, a impanzit paginile revistelor de specialitate si vitrinele magazinelor de profil sub forma corpurilor de iluminat, pieselor de mobilier, accesoriilor si decoratiunilor pentru casa si gradina, toate la preturi greu accesibile oamenilor de rand.

Daca in anii 70 obiectele decorative si micile piese de mobilier din alama (aliaj al cuprului) ce ne impodobeau casele si apartamentele aveau finisaj lucios, in prezent sunt in mare voga cele cu aspect invechit, antichizat, pe care timpul pare sa-si fi pus amprenta.

Cuprul – o nota retro chic in locuintele moderne

Desi poate parea greu de crezut, aspectul antichizat al elementelor decorative din cupru armonizeaza excelent cu finisajele si mobilierul cu design modern, atat de populare in ultimii ani. Tocmai contrastul dintre alamurile cu look invechit si suprafetele lucioase ale elementelor moderne contribuie la crearea unui decor deosebit de rafinat, luxuriant cu influente retro chic.

 

Specialistii in amenajari interioare sustin ca obiectele decorative din cupru pot fi folosite in absolut orice incapere a casei, de la hol si baie, pana la bucatarie, dormitor sau living. In magazinele de decoratiuni si mobilier si cele dedicate comercializarii obiectelor sanitare exista deja colectii intregi de astfel de elemente din alama care-ti pot innobila decorul, dandu-i un aer vintage.

Sursa: Casadex