Deac, ademenit în Siberia! Mureşan e fascinat de ce se întâmplă la Tom Tomsk: „La CFR am jucat 6 ani şi nu ştiu de câte ori am făcut aşa ceva”

Şefii CFR-ului nu au mai putut în vară să-i susţină salariul lui Gabi Mureşan – 300.000 de euro anual – iar fotbalistul a fost cedat gratis la Tom Tomsk.

Experienţa în Rusia l-a impresionat pe mijlocaşul la închidere, în ciuda temperaturilor extrem de scăzute înregistrate încă de la începutul toamnei în îndepărtata Siberie. Astfel, deşi a evoluat până la 31 de ani doar în România, Mureşan nu a avut probleme de adaptare, la acest lucru contribuind din plin şi coechipierii pe care îi are. Tom Tomsk este o adevărată familie, iar acest lucru l-a făcut să se integreze imediat în grup, susţine mijlocaşul.

„Sunt mai săritori, ei s-au apropiat de mine. Unul dintre ei, Rykov, e fundaş central şi nu ştie o boabă engleză, iar la restaurant vrea să stea lângă mine şi-i chemăm pe colegii moldoveni să traducă. La CFR am jucat 6 ani şi nu ştiu de câte ori am fost la o masă împreună cu echipa. La Tom Tomsk, după fiecare meci acasă ieşim la masă cu soţiile, cu copiii. E un lucru foarte bun. Am ieşit şi când nu aveam vreo victorie. Povesteam despre meci, aşa s-a creat atmosfera bună în vestiar. Cu ruşii mă înţeleg cel mai bine”, a spus Mureşan pentru Ştiridesport.

12 meciuri a bifat Mureşan în acest sezon pentru Tom Tomsk. Formaţia sa ocupă locul 13 în clasament, după 19 etape, cu doar 15 puncte

7 trofee a cucerit mijlocaşul cu CFR: 3 titluri, 3 Cupe şi 1 Supercupă.

Sursa: Pro Sport