Distribuie articolul

Vasile Miriuţă, noul tehnician de pe banca CFR-ului, a adus cu sine o serie de schimbări în lotul grupării feroviare. Lui Ioan Hora şi lui Laszlo Sepsi li s-a propus varianta unui împrumut până la finalul acestui sezon la ASA Târgu Mureş, echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău şi care luptă pentru promovarea în Liga I.

Cei doi au refuzat, însă, această variantă. Lui Nwanko Obiora i s-a propus reducerea salariului, dar fotbalistul a preferat rezilierea angajamentului, alegând să fie transferat la o echipă la care să joace mai mult.

În vârstă de numai 22 de ani Nwankwo Obiora a anunţat conducerea clubului din Gruia că preferă să fie lăsat liber să-şi caute altă echipă la care să evolueze, evident pe acelaşi salariu pe care îl încasa şi de la CFR.

Asta în condiţiile în care oficialii formaţiei clujene i-au propus înjumătăţirea contractului semnat în vara anului trecut, atunci când Obiora a fost achiziţionat sub formă de împrumut.

Mijlocaşul nu a fost de acord cu această propunere, dar este conştient că o eventuală rămânere a sa la formaţia pregătită de Vasile Miriuţă i-ar diminua serios şansele de a mai prinde primul 11.

11 partide a prins Obiora în tricoul vişiniu fără să fi marcat vreun gol. Gestul său, de a refuza diminuarea salariului, dar de a-şi rezilia angajamentul, este unul de fair-play pentru un fotbalist aflat încă la început de drum.

Ar fi putut alege varianta de a rămâne în Gruia, până la vară, când oricum împrumutul său la CFR expira, însă, Obiora vrea să joace fotbal, spre deosebire de colegii săi Ioan Hora şi Laszlo Sepsi, care au refuzat categoric varianta unui împrumut la gruparea de ligă secundă ASA Târgu Mureş.

Paul Panait