Georgia, o fostă republică sovietică din Caucaz, a renunţat la simbolistica bolşevică, interzicând utilizarea publică a secerii şi ciocanului. Georgia este şi ţara de origine a fostului dictator al Uniunii Sovietice, Iosif Stalin.

Parlamentul de la Tibilisi a modificat Codul Administrativ, astfel cei care vor folosi în public însemne comuniste sau “fasciste” vor fi amendaţi cu până la 600 de dolari.
Potrivit noii legi, va fi creată o comisie specială care va monitoriza unde sunt folosite aceste simboluri. Comisia va urmări ca pe teritoriul ţării să nu existe monumente, basoreliefe, străzi, sate sau pieţe cu denumiri care ar putea face propagandă regimurilor şi ideologiilor totalitare.
Televitiunea Publika din Republica Moldova aminteşte că, la 12 iulie 2012, Parlamentul de la Chişinău a adoptat o lege similară, contestată ulterior la Curtea Constituţională de comunişti. La patru iunie 2013 judecătorii Curţii au decis că utilizarea simbolurilor comuniste, secera şi ciocanul, este legală în cel de al doilea stat românesc.

Sursa: FrontPress.ro