Primarul Emil Boc, fostul premier al României, îi solicită din nou lui Victor Ponta să retragă proiectul referitor la introducerea accizei suplimentare la carburanţi de la 1 aprilie, despre care spune că va sufoca populaţia şi industria ţării.

Practic, pentru fiecare litru de combustibil românii vor achita de la 1 aprilie cel puţin 40 de bani în plus.

„Este tot mai evident că Victor Ponta foloseşte acest intrument al accizei suplimentare pentru campania electorală. Altfel nu îmi explic cum poţi ca să te lauzi cu creştere economică de 3%, dar totuşi să pui noi taxe şi să majorezi impozitele. Dacă Ponta mai are un dram de înţelegere faţă de traiul românilor, nu va aplica această acciză, altfel dovedeşte că astfel doreşte să îşi finanţeze campania electorală din anul 2014, inclusiv pe cea prezidenţială, la care ţine tot mai mult”, a declarat Emil Boc.

Potrivit edilului, fiecare pensionar şi cetăţean va resimţi această acciză în produsele pe care le cumpără, ajungând la o cheltuială lunară suplimentară de cel puţin 50 de lei.

Deşi este determinat să aplice scumpiri la carburanţi prin noi accize, Guvernul Ponta încă este confuz în exprimarea destinaţiei banilor colectaţi de la români. Dacă premierul Victor Ponta promitea că banii vor fi alocaţi pentru construcţia de autostrăzi, ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că sumele vor fi direcţionate pentru pensii şi salarii.