Aproximativ 10.000 de membri ai PDL din toată ţara s-au adunat încă de dimineaţă în centrul oraşului Cluj-Napoca, unde au ascultat discursurile rostite de liderii partidului, iar apoi au pornit în marş până la Prefectură, unde au dorit să depună „Cartea neagră a Guernării USL”.

La Cluj-Napoca au sost membri PDL din Bucureşti, Constanţa, Brăila, Galaţi, Iaşi, Suceava, Sălaj, Bihor, Tulcea şi alte zone ale României.

„Am arătat Bucureştiului şi României 15000 de PDL-işti, iar lumea a rămas uimită cum de s-au unit atâţia? pentru că există o alternativă la România coruptă şi aceea este PDL-ul, un partid serios. PDL-iştii sunteţi dumneavoastră, noi nu suntem traseişti, noi suntem bărbaţi şi femei adevărate, care iubim această ţară. Spuneam la Bucureşti, în 8 februarie, că avem în faţă cea mai coruptă putere de după 1990, o construcţie mincinoasă care se numea atunci USL şi mai spuneam că nu este în USL partid bun şi partid rău, că la fel de vinovaţi sunt toţi – şi Ponta, şi Antonescu, şi mai spuneam că nu poate rezista această constucţie mincinoasă pentru că a fost construită din ură; au mai rezistat trei săptămâni, dar nu s-au certat pentru că au lăsat 50.000 de oameni fără loc de muncă numai de anul trecut, iar CFR-iştii se pregătesc să rămână fără locuri de muncă, le-au luat pâinea celor de la Arpechim – s-au certat pentru ciolan. Ponta şi Antonescu trebuie să vină de mână în faţa voastră, a celor 22 milioane de români, să vă ceară scuze că v-au minţit, pentru că nu numai că n-au creat milioane de noi locuri de muncă, dar le-au pierdut şi pe cele vechi. Aceşti oameni care au promis dreptate până la capăt au vrut să modifice Codul Penal şi Constituţia numai ca să salveze panglicarii. Numai noi, PDL, am fost singurul partid în picioare în faţa lor. Alţii nici măcar nu erau primiţi în oraşele în care organizau mitinguri, însă acum cântă pe alte strune. Acuma pornim de la Cluj bătălia pentru schimbarea României. Avem în faţă guvernarea Ponta III, care nu îşi asumă nici măcar promisiunile guvernului Ponta I, dar nici pe cele ale lui Ponta II, care a fost cel mai corupt din istoria României (jumătate sunt în puşcărie, iar jumătate se pregătesc să intre în perioada următoare. Ponta şi Antonescu nu ştiu să guverneze decât la televizor. Nu aveţi încredere nici în Ponta, nici în Antonescu, pentru că au demostrat ce fac când au fost la guvernare. Pe de o parte liberalii spun că sunt în opoziţie, dar au sute de directori în fiecare judeţ, în instituţii publice, iar din această cauză tot mai mulţi PNL-işti vorbesc de refacerea USL-ului pentru că încă sunt la putere. Să dea Dumnezeu să îl facă înapoi. Avem în faţă alegerile europarlamentare şi cu voi vom demonstra că suntem cel mai puternic partid de centru-dreapta din România”, a declarat Vasile Blaga, preşedintele PDL, în Piaţa Lucian Blaga.

De aici, pe strada Memorandumului, democrat-liberalii au mers în marş până în faţa Prefecturii Cluj, unde petiţia lor nu a fost primită de prefectul Gheorghe Vuşcan.

Primarul Emil Boc nu a fost prezent la miting, edilul fiind invitat la un congres al Fundaţiei Mişcarea Populară, alături de preşedintele Traian Băsescu.

Printre liderii PDL de la nivel naţional care au fost prezenţi la eveniment îi amintim pe Alin Tişe, cătălin Predoiu, Teodor Stolojan, Ioan Oltean, Andreea Paul, Monica Macovei, Gheorghe Falcă, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur şi Mircea Hava.

pdl cluj miting

pdl cluj miting1

pdl cluj miting2