La peste o săptămână de la marșul autonomist din 10 martie, soldat cu incidente între radicalii unguri și jandarmi, comunitatea românească a simțit nevoia să răspundă la rândul ei printr-o adunare publică la care au participat în ciuda vremii mohorâte aproximativ 500 de persoane.

Organizatorii principali ai mitingului ”pentru unitate națională”, desfășurat miercuri în fața statuii lui Avram Iancu, au fost cei de la Uniunea Vatra Românească și filiala locală a Noii Drepte. Au mai participat Asociaţia Cultural Patriotică “Avram Iancu”, Despărţământul Mureş al Astrei, Asociaţia Cultul Eroilor “Ştefan Guşă”, Fundaţia Culturală “Vasile Netea”, Fundaţia “Emil Dandea”, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş și Partidul România Mare.

Participanții la acțiunea identitară, care a început cu un moment religios, au fluturat drapele tricolore și au afișat mesaje precum ”Pământul românesc bun naţional”, “Spunem nu dezmembrării României”, “Nu prefect UDMR” sau “Nu retrocedărilor ilegale şi abuzive”. Au fost scandate și lozinci de genul ”Limba română unica stăpână”, “Unitate naţională” şi “Nu există Ţinut Secuiesc”.

Acțiuni similare celei din Târgu Mureș, dar de dimensiuni mai mici, au avut loc și în alte orașe din România.

FrontPress.ro