Muzeul Etnografic al Transilvaniei găzduieşte pâna în luna iunie o expoziţie dedicată gravurilor artistului olandez Rembrandt van Rijn ( 1606-1669).

Cele 273 de gravuri care pot fi văzute la Cluj sunt deţinute de un colecţionar privat din Luxemburg. Plăcile de gravură au fost executate în secolul al 19-lea de Amand Durand şi se afla în prezent în patrimoniul Muzeului Luvru din Paris.

Expoziţia poate fi vizitată începând de duminica, 13 aprilie. Silvia Suciu, responsabil relaţii cu presa pentru expoziţia „273 de capodopere de Amand Durand după Rembrandt” ne-a explicat că până în data de 11 mai vor fi expuse lucrări reprezentând autoportrete, scene religioase, sfinţi şi alegorii, urmând ca din 13 mai până în 8 iunie să fie prezentate peisaje, scene de gen, portrete, nuduri şi alte teme din opera lui Rembrandt.

Expoziţia e prezentată pentru elevii clujeni şi în săptămâna Şcolii Altfel. Pentru publicul larg, ea se va deschide sâmbăta, 12 aprilie, la ora 18.00. Organizatorii anunţă că la vernisaj vor participa ambasadorul Olandei, ministrul culturii şi oficialităţi clujene.

Biletul de intrare va costa 20 de lei, 15 lei cu reducere. Noaptea Muzeelor – anul acesta în 17 mai – va aduce un tarif promoţional de 2 lei.

Sursa: Radio Cluj