Aflat luni în fața instanței pentru contopirea pedepselor în dosarele Zambaccian și Trofeul Calității, Adrian Năstase a spus că s-a gândit să renunţe la cetăţenia română

Interdicţia ocupării oricărei funcţii publice timp de cinci ani echivalează, spune fostul premier, cu o moarte civilă nemaiavând ce să facă pentru statul român.

Fiul fostului prim-ministru, Andrei Năstase, a comentat decizia procurorilor care au cerut un spor de pedeapsă afirmând că „doamna judecătoarea este cea care va hotărî cât va fi sporul de pedeapsă”. El a precizat totodată că solicitarea este una mare.

Referitor la declaraţia privind cetăţenia, Andrei Năstase a spus că dacă tatăl său va renunța la cetățenie și el ar face același lucru.

„Ştim, am discutat în familie aceste aspecte. Ar fi o ultimă soluţie. Considerăm că, prin această pedeapsă complementară, s-a dorit eliminarea lui din viaţa politică”, a declarat fiul cel mare al fostului premier, Andrei Năstase.

Întrebat cum şi-a găsit tatăl în sala de judecată, Andrei a răspuns: „La fel de puternic ca întotdeauna!”

“Nu pot să comentez. E normal să fie supărat pentru că de nouă ani de zile este supus acestor pedepse. Nu poate să înțeleagă de ce se mai cere o prelungire a pedepselor”, a spus, la rândul său, avocatul fostului premier.

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti judecă luni contopirea pedepselor din dosarele Zambbaccian şi Trofeul Calităţii pentru Adrian Năstase. În dosarul Zambaccian, Adrian Năstase a primit 4 ani de închisoare, în timp ce în Trofeul Calităţii a rămas cu un rest de pedeapsă de mai mult de un an.

NapocaNews