Ieri, in zona din jurul primului McDonalds deschis vreodata in Moscova, în Piața Pushkinskaya, a fost organizata o manifestatie, ca parte a unei campanii de proportii extraordinare împotriva „tuturor lucrurilor nesănătoase care au venit din Occident”, conform mass-mediei din Rusia.

Liderii mișcării „Tot adevărul despre alimente” sunt pregatiti sa inlature de pe piata binecunoscutul hamburger, universal recunoscut ca fiind cel mai solicitat aliment fast-food.

„Avem de gând să prezentam propriul nostru proiect de lege, care sa stabileasca limite pentru numărul posibil de restaurante fast-food nesanatoase din Rusia, intrucat contin un procentaj ridicat de grasimi saturate in meniurile lor, dovedite a fi dăunătoare pentru sănătatea umană”, a declarat Maxim Raksha, coordonator de campanie.

El admite că unul dintre motivele pentru care evenimentul are loc, sunt sancțiunile impuse de SUA Rusiei. „Am urmarit acest impas între Rusia și Occident, și am ajuns la concluzia că acum este momentul potrivit pentru a spune nu lucrurilor daunatoare care vine de la ei” – aminteste un raport al radioului Vocea Rusiei.

Sursa: Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe