Poliţiştii fac marţi mai multe percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală.

Mai multe echipaje de Poliţie au ajuns la studiourile MEDIAPRO pentru a ridica mai multe documente, potrivit televiziunilor de ştiri.

Anchetatorii au descins la 20 de adrese din Bucureşti şi la alte opt din judeţul Ilfov, într-un dosar aflat în instrumentarea Poliţiei Capitalei, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti.

În această cauză, 30 de societăți comerciale sunt suspectate că ar fi produs un prejudiciu de cinci milioane de euro, prin ascunderea sursei impozabile. În cadrul acțiunii vor fi verificate relațiile comerciale dintre firmele vizate, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române. Printre firmele suspectate se află şi trustul MEDIA PRO, conform televiziunilor de ştiri.

UPDATE : Informaţia vehiculată de presă potrivit căreia se fac percheziţii la casa lui Adrian Sârbu şi la sediul PRO TV au fost dezminţite de procurori.

„Urmare a informaţiilor apărute în mass-media şi în vederea unei corecte informări, facem precizarea că percheziţiile efectuate în data de 01.04.2014 nu vizează locuinţa numitului Sârbu Adrian şi nici sediul Pro TV din Bucureşti, b-dul Pache Protopoescu, nr. 109, sectorul 2”, arată Parchetul Tribunalului Bucureşti, în comunicatul de presă.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a mai arătat că din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile de sustragere de la plata obligaţiilor fiscale datorate către bugetul de stat, mecanism prin care s-a produs un prejudiciu estimat la suma de 5,4 milioane de lei. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că sumele de bani spălate se ridică la aproximativ 23 de milioane de lei.

„Percheziţiile au ca obiect ridicarea unor documente de evidenţă contabilă necesare probatoriului şi soluţionării cauzei. În cauză s-a început urmărirea penală in rem”, a precizat Parchetul Capitalei.

Sursa: Cotidianul