Distribuie articolul

Echipa naţională de fotbal feminin a României a pierdut, cu scorul de 1-2, meciul cu Italia din preliminariile pentru Cupa Mondială din Canada de anul viitor.

„Tricolorele” au început timorat partida, după care au încercat să pună presiune pe italience, conştiente că doar victoria le ve aduce calificarea la mondialul nord-american.

După o perioadă de dominare teritorială a României, italiencele au deschis scorul în minutul 36 al meciului, prin Patrizia Panico, rămasă nemarcată în careul de 6 metri.

Nici în repriza secundă antrenorul Mirel Albon nu a găsit cele mai bune soluţii pentru a desface apărarea italiencelor, iar acestea au dus scorul la 2-0, în minutul 78, prin Melania Gabbiadini, scăpată şi ea din marcaj în careul mic.

Singura reuşită a României a venit abia în minutul 80 când atacantul Olimpiei Cluj, Ştefania Vătafu, a redus din diferenţă.

Înfrângerea de pe Cluj Arena le-au scos pe „tricolore” din cărţile calificării la Cupa Mondială din Canada. La meci a asistat şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Paul Panait