Cu siguranţă, bărbaţii sunt primii pe listă atunci când vine vorba de un barbeque în aer liber, şi asta nu doar pentru plăcerea de a le demonstra consoartelor calităţile lor gastronomice excelente, ci şi pentru gustul nemaipomenit al frigăruilor sau fripturilor care sfârâie de zor pe grătarul încins.
Şi pentru că suntem în plin sezon al ieşitului la iarbă verde iar grătarul este nelipsit din acest peisaj mioritic, trebuie să luăm aminte
câteva strategii utile pentru ca preparatele ce le gătim să fie pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase.
Carnea gătită la grătar, considerată în general un preparat sănătos şi preferat din acest motiv în locul celei prăjite în ulei, ar putea fi la fel sau chiar mai puţin sănătoasă decât aceasta, din cauza unor substanţe cancerigene.
Cauza de îngrijorare este constituită de doi compuşi diferiţi care se pot forma în timpul gătitului pe grătar. Temperaturile crescute, flacăra directă şi fumul – elemente specifice grătarului în aer liber, pot da naştere substanţelor cancerigene, deci modul în care gătiţi carnea la grătar contează foarte mult pentru sănătatea voastră.
Sursa: Mediafax
Un comentariu la “Cum se găteşte sănătos carnea la grătar”
Si totusi..cum se gateste sanatos carnea la gratar ?
Nu mai preluati aiurea tot felul de mizerii baieti, ca va pierdeti credibilitatea.
Iar reclama la euro-labatrista Daniel Buda pe I-a pagina, e un semnal ingrijorator.
„Foaia nationalista Napocanews, o mana de ajutor pentru pocaiti excroci”