Noi documente, care au fost descoperite in arhiva serviciului german de informatii BND, dezvaluie faptul ca o adevarata armata secreta formata din multi ofiteri nazisti a fost formata dupa Al Doilea Razboi Mondial. Scopul acestui grup era sa rastoarne aliatii care au ocupat Germania.

In jur de 2.000 de militari ai Wehrmacht-ului lui Hitler au format un grup sub acoperire, potrivit Daily Mail.

Soldatii nazisti au format o armata secreta si au complotat sa atace aliatii, dupa sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Grupul din care faceau parte si ofiteri SS de rang inalt avea obiectivul de a restaura „onoarea” in patria lor, care fusese impartita in doua state si devastata de lupte.

Conform documentelor descoperite, organizatia a fost condusa de catre fostul ofiter nazist Albert Schnez. El a continuat sa conduca Bundeswehr, armata germana.

Ofiterul SS Otto Skorzeny a fost si el implicat in planurile organizatiei secrete. Documentele elaborate de Schnez prevedeau cum 40.000 de militari vor lupta impotriva rusilor din Germania de Est, inainte de a porni ofensiva in partea de vest a tarii.

Grupul a depozitat arme si i-a spionat pe politicienii de stanga. Organizatia parea ca are o fixatie in a-i da jos de la putere pe asa-zisii „Vaterlandsverrarter” – tradatorii de patrie.

Conform noilor documente descoperite, liderul de atunci al Germaniei, cancelarul Konrad Adenauer a fost informat de existenta acestei armate secrete, in anul 1951. El a cerut „monitorizarea” grupului, dar nu si interzicerea lui.

Sursa: Ziare.com