Firma Bucureşteană Supercom a pierdut licitaţia pentru salubrizarea şi deszăpezirea spaţiilor publice din municipiul Cluj-Napoca, un contract de 30 milioane de euro, prin decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a cerut reevaluarea rezultatului final al licitaţiei.

Potrivit CNCS, problema a fost legată de faptul că pentru participanţii înscrişi la licitaţie trebuia să se ia în calcul de către primărie o Cifră de Afaceri cumulată pe cele două sectoare ale oraşului, în sumă de 100 milioane de lei. Totuşi la înscrierea cererii de efectuare a licitaţiei, ANRMAP a refuzat să efectueze procedura de înregistrare a licitaţie, motivând că este obligatorie calcularea unei Cifre de Afaceri distinctă pentru fiecare sector.

„N-am primit motivaţia de la CNSC, însă se pare că motivaţia de reevaluare a licitaţiei s-a bazat pe un motiv respins iniţiat de ANRMAP, valoarea cifrei de afaceri. Noi am solicitat o cifră de afaceri cumulată, iar ANRMAP nu a înregistrat cererea de licitaţie. Se pare că este o lipsă de viziune comună între ANRMAP şi CNSC. Una ne-a spus ANRMAP şi CNSC ne spune de ce nu aţi spus aşa? Aceste instituţii ale statului trebuie să se pună de acord. Nu se poate să pună pe jar administraţiile locale cerând ba să ai şapcă ba să n-ai şapcă. Decizia oricum va fi atacată de firme. Ce pot să constat este această contradicţie între instituţiile statului. Până în toamnă ar trebui să rezolve instanţa cazurile. Nu există riscul neridicării gunoaielor sau ca străzile să nu fie spălate”, a declarat astăzi primarul Emil Boc.