In momentul cand Basescu a fost suspendat, demis si suspendat, mai exact, Andrei Plesu, in numele gastii lui (Liiceanu, Patapievici etc.), a declarat ca ei nu se considera ca fiind in barca numita „intelectualii lui Basescu”, ca ei isi pot schimba oricand orientarile sau simpatiile politice. Azi in car, maine in caruta. Poporul, prin sanctiunea de la Referendum, s-a dovedit mult mai clarvazator decat filosofii basisti, care vor ramane asa in istorie, basisti, legati de obedienta fata de un presedinte defect, care poate sta bine in par alaturi de alti defecti, ca Putin sau Kim Jong II sau XXII.

Dovada ca recent, printr-o manevra de recuperare disperata a criminalilor culturii nationale, Basescu i-a chemat la Cotroceni si si-a decorat liichelele. Scriitorul Gabriel Liiceanu a declarat, vineri, la ceremonia de decorare de la Cotroceni, că preşedintele Traian Băsescu „a fost la înălţimea unei bune părţi a intelectualităţii din ţara asta” şi a adăugat că „intelectualii s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea preşedintelui”.
Or fi fost saritori cu prajina si noi n-am stiut. El a fost la inaltimea lor, dar ea, gasca, a fost la inaltimea lui Basescu, care le-a multumit liichelelor? Ca sunt asa, liichele, o spune insusi Liicheanu, ca s-au recunoscut in „activitatea presedintelui”, adica s-au recunoscut in cel care a vandut tara, care a dus-o la faliment (peste o suta miliarde euro datorii), s-au recunoscut in tragatorul de sfori, care este in fruntea celor mai corupti presedinti pe care i-a avut Romania de la razboi incoace!!

Textul lingusitorului (cred ca si lui Ceausescu, daca il baga in seama, ii ridica o osana de la tribuna vreunui congres PCR), citat de presa din Romania, e acesta: „Dumneavoastră aţi spus în cuvântul pe care ni l-aţi adresat că nu ştiţi dacă aţi fost la înălţimea exigenţelor măcar a unei părţi din intelectualitatea română. Fac parte din acei cărora li s-a lipit eticheta de «intelectual al lui Băsescu» şi aş vrea să spun cu această ocazie că aţi fost la înălţimea unei bune părţi a intelectualităţii din ţara asta. (…) Asta înseamnă tocmai că s-au recunoscut cu valorile lor în activitatea dumnavoastră”, a spus marele filosof, directorul corupt al editurii Humanitas.

Aceasta declaratie e o rusine si le stigmatizeaza pe liichele. Care se recunosc in activitatea frauduloasa a presedintelui. Ce inaltime are Basescu? Buna de ajuns in primul streang din batatura lui nea Ion, votantul scarbit si asuprit. Asta e si inaltimea liichelelor. Sa fie clar, Liiceanu nu este un intelectual reprezentativ pentru a vorbi in numele tuturor intelectualilor din Romania. Exista o mare parte, majoritara, de intelectuali romani care nu vor sa fie la inaltimea liichelelor basiste.

Liiceanu a lansat moda plagierilor, cu plagierea din Heidegger, opera lui e subtire, ca si inexistenta, tot ce e valoros, e furat din Noica, dovada ca a dat-o pe carticele de propaganda ieftina, cu liichele si turnatori! Cu asta se ocupa marele intelectual! Ma mir ca Plesu n-a fost la Cotroceni. Sa nu fie si el decorat? Oricum, in stirile pe care le-am citit, nu apare. O fi aparut la televizor! Sau, daca n-a aparut, inseamna ca parabolele lui Iisus si-au facut efectul si a dat doi pasi inapoi, ca Lenin, sa scape de raia liichenista. Apare insa in corpore haita de la ICR, cu Pataharbici in frunte, pe care Polifem o gratuleaza cu zvastica cu tot! Mai mult, ca sa rada si curcile, Basescu i-a dat lui Pataharbici o decoratie pe care Domnul Fecala o mai primse in 2010! Nu conteaza, sa mai fie o tinichea la dosar!

De ce se intampla acest lucru acum? Pentru ca exista un conflict public, rusinos, unic in lume, intre presedinte si primul ministru. Se injura reciproc, ca spadasinii in vorbe de la usa cortului. E o rusine cum se ataca unul pe celalalt, cum se vaneaza. Ponta a trimis corpul de control al guvernului la ICR sa analizeze activitatea lui Pataharbici et co. Si i-a gasit cu fraude enorme. Ani de zile am semnalat aceste fraude, impreuna cu Fanus Neagu si Mircea Micu. Dar puternicii zilei se faceau ca ploua, aveau alte interese, fiindca gasca de la ICR era sustinuta din afara. Peste 200 de intelecutli din tara si diaspora au semnat un memoriu pentru inlocuirea gastii de la ICR, dar Basescu i-a sfidat pe toti, reinnoindu-i mandatul pe inca patru ani lui Patapievici. S-au publicat sute de articole pe acest subiect, cu date si tabele. Iar daca Ponta a eliminat cuibul de viespi, Basescu trebuia sa ia o atitudine, nu?, sa-si apere odraslele, liichelele cocolosite atata vreme, cat tot mandatul sau! Ponta nu a semnat decretul de acordare a acestor decoratii, niste pomeni rusinoase, intrucat cei decorati sunt nedemni de numele de intelectual, niste pungasi, care si-au dovedit in timp si prin fapte ticaloase micimea.

Si presedintele, azi, in loc sa-i sanctioneze pe hotii dovediti, ii decoreaza! Iata o mostra a politicii care se face la Bucuresti, iata ce presedinte ati ales, fratilor de la urne! Care va v-a mai chinui mult si bine daca voi, alegatorilor, nu cascati ochii. Nu se lasa de putere, fiindca puterea inseamna imunitate, iar fara imunitate, Polifem e mort! Dar el nu stie ca e mort demult, cel putin pentru istoria pe care o scriu oamenii cinstiti, adevaratii intelectuali, nevanduti liichelelor de la conducerea Romaniei si gastii de intelectuali corupti (vezi cazul Dinu Giurascu, care si-a dat demisia din parlamentul corupt). Cel putin Liicheanu si-a facut gloria deposedand la revolutie Editura Politica, luand cu japca toata mostenirea ei! Si ce-a facut? Si-a publicat operele liichelismului sau fara rusine, ale lui si clientelei lui. Pai cum sa nu se recunoasca in „activitatea presedintelui”!! Si oare pe unde o mai fi Cacaratescu, nu-l mai publica? Nu-l mai decoreaza? Nici el, nici Polifem? Poate ca deja cacarezii decorati conduc un slep de „300 de metri”, la care zice ca se pricepe presedintele. Sigur, se sfarseste mandatul, incepe sa recunoasca la ce se pricepe, dar si acolo a dat-o in bara cu flota Romanei! Oricum, presa din America l-a pomenit o singura data pe Basescu, atunci cand a vizitat in portul Constanta un vas militar american, si a scris ca se pricepe la astfel de inspectii, fiindca e „un fost marinar”.

Nu se pricepe insa defel la intelectuali, nu stie sa aprecieze o carte (de cand n-ati mai citit o carte, domnule presedinte?), nu e capabil sa asculte un concert simfonic. Mai an, la Festivalul „George Enescu”, din loja lui Ceausescu, aplauda intre partile unei simfonii! Sau compara ICR cu Institutul Cervantes! Ce miopie! Oare cum o fi pronuntat acest nume?!

Si-acum ii compromite si pe intelectualii care au fost medaliati de altii, cu exceptia lui Netzer, care a validat propria-i crima. Si altii de la ICR valideaza crime umane sau culturale. Le-am semnalat anterior pe cele de la ICR New York. Dar de ce nu i-a dat Basescu o decoratie marelui grafician Eugen Mihaescu? Nu merita?! Si adeversarii lui sunt intelectuali ai Romaniei, dar pe ei nu-i cinsteste. De ce? Fiindca i-ar da cu tinicheaua in ochi!

Oricum, domnul Liicheanu-heidegger nu pierde o ocazie sa fie decorat. E bolnav de recunoasteri polifemice! Iar aceasta ultima pupatura de la Cotroceni consfinteste liichelismul, e o noua dovada a gastii din jurul unui presedinte disperat, nauc, dar mai viclean decat liichelele pe care le decoreaza. I-a atras ca musca tete in cursa si pestii au muscat.

Grid Modorcea
Corespondenta de la New York