Distribuie articolul

Handbalistele de la Universitatea Jolidon Cluj şi-au asigurat prezenţa în viitoarea ediţie a cupelor europene, după ce a învins cu scorul de 26-25 pe HC Zalău, principala contracandidată la ocuparea locului 4 în Liga Naţională.

La pauză oaspetele aveau un avans de patru goluri, scor 15-11, însă, “studentele” au făcut o repriză secundă execelntă şi au revenit pe tabelă şi datorită paradelor Ana Mariei Măzăreanu, care a reuşit să pareze patru lovituri de la 7 metri.

Simona Vintilă şi Florina Chintoan au fost principalele marcatoare ale Universităţii, cu 8, respectiv 7 goluri marcate împotriva celor de la HC Zalău.

După un sezon dificil, cu probleme financiare şi cu un lot foarte tânăr, fetele pregătite de Hoaraţiu Paşca au trecut de la agonie la extaz şi şi-au văzut visul împlinit, graţie victoriilor directe din meciurile cu rivala din Zalău.

Ambele formaţii mai au de jucat câte o partidă în play-off-ul Ligii Naţionale, grupa pentru locurile 4-6, dar clujencele au avantajul meciurilor directe şi vor reprezenta din nou România în competiţiile continentale.

Paul Panait