Primăria municipiului Cluj-Napoca, în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest, respectiv cu Centrul de Informare Europe Direct – Transilvania Nord, îi invită pe clujeni să sărbătorească Ziua Europei, vineri, 9 mai 2014, în Parcul Central „Simion Bărnuţiu”, lăngă Clădirea Casino, recent modernizată şi reabilitată din fonduri europene. Aici va fi organizată o expoziţie de materiale de informare europeană.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei, Primăria municipiului Cluj-Napoca va amplasa la deschiderea standurilor expoziţionale cu materiale de informare europeană steagurile celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

În această atmosferă festivă, vizitatorii vor avea astfel ocazia, în intervalul orar 10,00-17,00, să afle detalii despre teme europene de interes, să se informeze cu privire la activităţile instituţiilor europene, dar şi să obţină informaţii referitoare la programele de finanţare europeană.

Municipalitea clujeană va expune la standul organizat cu ocazia Zilei Europei materiale de informare europeană furnizate de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România, Centrul de Informare Turistică al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca şi Centrul Europe Direct din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Proiectul de sărbătorire a Zilei Europei dedicat cetăţenilor clujeni, cetăţeni europeni, reprezintă o prioritate în contextul scrutinului pentru Parlamentul European, iar informarea acestora în cadrul evenimentului de sărbătorire a Zilei Europei continuă o tradiţie a acestei expoziţii la Cluj-Napoca.