Adrian Papahagi, care s-a retras din cursa pentru alegerea presedintelui PMP, lupta dandu-se in final intre Elena Udrea si Daniel Fureriu, afirma ca, incepand de duminica, intra in „rezerva strategica de cadre a dreptei”, ramanand un simplu membru de partid.

„Incepand de astazi, intru in rezerva strategica de cadre a dreptei. Raman simplu membru in partidul pe care l-am fondat cu speranta in 23 iulie 2013”, scrie pe Facebook Adrian Papahagi.

Desi sustine ca nu si-a propus sa devina politician de cariera, in cele din urma asta se va intampla: „Imi pierd treptat iluziile si naivitatile: probabil, in cele din urma, voi deveni om politic.

Am spus mereu adevarul si mi-am aparat principiile. Nu am cerut nimic, am oferit ce am putut. Am facut, de la referendumul din iulie 2012, neincetat politica de opozitie. Nu am avut niciun beneficiu personal din activitatea politica: nicio functie, niciun ban. Nu mi-am propus sa fac din politica o cariera, si am continuat sa predau, sa public, sa fac stiinta. Am simtit insa o chemare pentru politica: ea ramane la fel de vie azi”, continua el pe aceeasi retea sociala.

In continuare, Adrian Papahagi sustine ca va ramane fidel credintei sale, exprimandu-si speranta ca Romania va avea un presedinte de dreapta „cinstit”. Pana atunci, mentioneaza el, se reintoarce la studiu.

Elena Udrea a fost aleasa, sambata, in cadrul Congresului PMP, in functia de presedinte al partidului. Ea a obtinut 742 voturi, in timp ce contracandidatul sau, Daniel Funeriu, a intrunit 209 voturi.

Elena Udrea, noul presedinte PMP. Partidul si-a desemnat si candidatul la presedintie

Initial, pentru presedintia partidului s-au inscris 5 candidati: Elena Udrea, Adrian Papahagi, Daniel Funeriu, Adrian Radulescu si Gelu Visan.Adrian Radulescu a anuntat, insa, sambata dimineata, inainte de inceperea congresului, ca se retrage din cursa pentru sefia partidului si ca o sustine pe Elena Udrea. Apoi, intr-un discurs sustinut in candrul congresului, si Gelu Visan a spus ca se retrage si a solicitat vot pentru Elena Udrea. Adrian Papahagi a anuntat si el ca se retrage, insa acesta a spus ca il va sustine pe Daniel Funeriu.

A.S.