Cheia este o casă de în jur de 300 mp din luxoasa zonă Bună Ziua, la nici 50 de metri de Hotel Grand Italia. Acesta să fi fost scorul lui Ciceo pentru afacerea dintre Ioan Bene şi Horea Uioreanu de la Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca, soldată cu arestări?

Casa respectivă (Trifoiului 53, C2), una cu trei nivele plus teren aferent, aproximată de agenţi imobiliari la 400-500.000 euro a fost, potrivit CF 250749, cumpărată de Hurducaş Lucian şi Hurducaş Ioana Anca în 18.1.2009. cei doi vând imobilul în 17.10.2011 lui Alin Bănceu (ex acţionar unic la Napoca Security, firmă controlată de Ioan Bene, el numindu-se chiar director al acesteia). Apoi, Bănceu vinde imobilul în 19.09.2012 către Ciceo Maria şi Gavril, părinţii directorului Aeroportului Internaţional Avam Iancu Cluj, David Ciceo. În prezent unic proprietar al imobilului este Maria Ciceo, mama directorului David Ciceo, tatăl acestuia decedând între timp.

De notat faptul că Horea Uioreanu a ajuns preşedinte la Consiliul Judeţan în vara lui 2012, iar Ioan Bene a preluat Napoca Construcţii în decembrie 2011. Tranzacţia către părinţii lui Ciceo a avut loc în septembrie 2012, în plină era Uioreanu şi în plină activitate a lui Bene la Aeroport. Reţeta pare a fi una cunoscută, Uioreanu având o serie de credite luate prin mama sa, pe care le plătea din banii primiţi şpagă.

Care a fost valoarea tranzacţiei, ce nevoie au avut octogenarii părinţi ai lui Ciceo de ditamai hardughia de 300 mp, de unde au avut aceştia aproape jumătate de milion de euro pentru ea, care a fost scopul tranzacţiei, dacă directorul David Ciceo a dorit să ascundă această proprietate-sunt aspecte pe care procurorii DNA trebuie să le lămurească. De altfel, DNA este deja în cercetare pe acest subiect.

Citeşte despre cum erau „blocate” instituţiile de control ale statului în afacerile lui Bene, pe Cotidianul.ro.