Sfârşitul de săptămână a început cu multă energie, sport şi competiţii pentru clujenii care au ales să petreacă o zi de sâmbătă antrenantă în Parcul Central „Simion Bărnuţiu” din municipiul Cluj Napoca. Alături de familie sau prieteni, clujenii, mici şi mari, au avut plăcerea de a participa la activităţile şi concursurile pregătite special pentru ei în cadrul festivalului „Bucurie în Mişcare”.

Evenimentul, care doreşte să creeze o punte de legătură între familie, sport şi comunitate, are şi o misiune specială, aceea de implica comunitatea locală într-o acţiune destinată sprijinirii elevilor cu rezultate şcolare deosebite. Pentru aceasta, cei prezenţi au avut ocazia să contribuie la strângerea de fonduri pentru ca 65 de elevi, dintre care 10 elevi din judeţul Cluj, să poată să îşi îmbunătăţească performanţele educaţionale, sportive și de leadership școlar în cadrul taberei de vară „Creatori de viitor”, tabără care se va desfăşura în perioada 23-27 iunie.

Prezenţa fostului mare internaţional român Gheorghe Hagi la Festivalului „Bucurie în Mișcare”, eveniment organizat de Asociaţia 11even în parteneriat cu E.ON România, a fost cu siguranţă un motiv de bucurie în plus, pentru toţi cei prezenţi. Acesta a declarat: „Cred cu tărie că trebuie să susţinem performanţa copiilor noştri, în orice domeniu, fie că este vorba de educaţie, sport sau leadership. Mă bucur că sunt aici, alături de clujeni, şi apreciez meritul deosebit al companiei E.ON care se implică în mod constant în proiecte de susţinere a comunităţii”.

Cei prezenţi în Parcul Central s-au întrecut în zeci de jocuri şi concursuri: ștafete diverse, tir cu arcul, badminton, tenis cu piciorul, desene pe asfalt, schi pe iarbă, precum şi în proba de alergare pe pista de 400 de metri. Foarte apreciate au fost atât dansurile populare cât şi cele sportive (aerobic, zumba, kangoo) susţinute de membrii mai multor cluburi clujene.
Demonstraţiile de salsa şi tango argentinian au cucerit publicul, finalul zilei fiind rezervat petrecerii pe ritmuri latino.

Participanţii la festival au fost recompensați cu premii surpriză şi autografe oferite cu generozitate de Gheorghe Hagi, având şi posibilitatea de a-şi face fotografii la minut cu marele fost internaţional.

Duminică, tot în Parcul Central, începând cu ora 9.30 va avea loc Crosul Bucurie în Mișcare. Toți cei prezenți la startul competiției vor susține prin prezența lor și prin taxa de înscriere de 20 de lei, tabăra „Creatori de viitor”. Câștigătorii cros-ului vor fi recompensați cu premii diverse, printre care și invitații la concertul Billy Idol, din 30 iunie de la Cluj Arena.

Mai multe informații despre eveniment se găsesc la www.bucurieinmiscare.ro. Cei care doresc să afle mai multe detalii despre tabăra “Creatori de viitor” au la dispoziţie site-ul www.creatorideviitor.ro .

Festivalul “Bucurie în Mișcare” este organizat de Asociaţia 11even din Cluj Napoca. Partenerul principal al proiectului este E.ON România. Evenimentele care se desfăşoară la Târgu Mureș, Arad, Bacău, Cluj Napoca și Suceava au sustinerea Consiliilor Locale și a Inspectoratelor Şcolare Judeţene.

NapocaNews