Ziua Copilului a fost sărbătorită luni, 2 iunie 2014, în Parohia „Sf. Treime” din Cluj-Napoca, printr-o activitate specială organizată pentru cei mici, la care a participat și ÎPS Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Aflat la prima ediție, Festivalul parohial pentru copii, a debutat la ora 11 în biserica parohiei situată pe str. Bisericii Ortodoxe, nr. 10. Au participat aproximativ 100 de copii de la Colegiul Național “George Coșbuc” și Colegiul Național Ortodox, coordonați de învățătoare și profesoare de religie. Manifestarea a fost structurată pe trei secțiuni: desen, poezie religioasă și cântări și pricesne.

În deschiderea programului, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, le-a vorbit celor mici despre îndeletnicirile care îi preocupau pe copiii din vechime, amintind de copilăria Sfântului Atanasie: “Din copilăria lui era cuminte și bun și a ajuns mai apoi, Sf. Atanasie. Atunci când s-a întrunit primul Sinod Ecumenic, în anul 325, Sf. Atanasie, l-a certat pe Arie, care n-a iubit biserica și s-a împotrivit învățăturii bisericii. Copilașul acesta care era credincios, bun și cuminte a ajuns mai târziu Patriarhul Alexandriei”.
La final toți participanții au fost felicitați și au primit daruri, ce au fost împărțite de ÎPS Părinte Andrei.

Festivalul parohial pentru copii a fost organizat în Biserica “Sf. Treime” din Cluj-Napoca, la inițiativa părintelui consilier bisericesc Cristian Baciu și a pr. protopop de Cluj I, Ioan Jeler. Organizatorii își propun ca acest festival să devină o tradiție și să îi implice pe cât mai mulți elevi de la școlile de pe raza parohiei.

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea