Despre Alexandrion s-a tot speculat că va prelua echipa de fotbal încă din perioada în care Florian Walter a mutat jumătate din echipa clujeană la Ploieşti.

Demerusurile de asociere nu s-au concretizat niciodată, dar producătorul de alcool a avut mai multă promovare gratuită, decât dacă ar fi semnat un contract de publicitate.

Au apărut aopi zvonuri că vor sponsoriza echipa de handbal feminin „U” Jolidon. Informaţiile au fost mereu neclare, nimeni de la club nu avea curajul să spună lucrurilor pe nume, dar din nou compania avea publicitatea asigurată.

Între timp „negocierile” au intrat pe o pantă descendentă, iar suporterii nu prea mai voiau să audă de Alexandrion, aşa că s-a intrat într-o nouă etapă.

Distileriile au anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că adevăratul motiv pentru care asocierea nu mai este posibilă din cauză că sediul clubului ar urma să fie mutat la Bucureşti, iar din numele tradiţional al echipei ar dispărea atributul istoric „Cluj”.

În plus, faptul că „U” este în insolvenţă ar fi încă unul dintre motivele pentru care colaborarea nu poate fi oficializată.

Oficialii Universităţii au reacţionat imediat şi, în varianta ”U” asocierea este imposibil să se materializeze în condiţiile în care producătorul de alcool ar fi cerut schimbarea numelui echipei în FC Universitatea Alexandrion Cluj.

Între timp distileriile au anunţat semnarea unui parteneriat cu Petrolul Ploieşti, club finanţat până în vara anului trecut de actualul patron al „Şepcilor roşii”, Florian Walter.

Paul Panait