Distribuie articolul

Suporterii brazilieni au început să iasă în stradă pentru a protesta împotriva organizării Cupei Mondiale din acest an, chiar în timpul semifinalei contra Germaniei, pe care nemţii au dominat-o autoritar, câştigând cu 7-1

Până la semifinala Cupei Mondiale dintre Brazilia şi Germania, Copacabana fusese un loc minunat pentru fanii competiţiei. Însă chiar înainte de meciul cu numărul 62 de la acest turneu final, nori negri de furtună s-au strâns pe cerul din Rio de Janeiro, prevestind, parcă, un dezastru. Şi chiar a fost un dezastru! 11, 23, 24, 26 şi 29 au fost minutele în care semifinala a fost decisă, golurile marcate de nemţi forţând Brazilia să accepte una dintre cele mai ruşinoase înfrângeri din istorie şi, cu siguranţă, cea mai dură din istorie la un turneu final mondial.

Cum au reacţionat fanii? Evident, pe moment, o bună parte dintre suporterii brazilieni au părăsit arena din Belo Horizonte, însă unii, mai radicali, exact cei nemulţumiţi de organizarea Cupei Mondiale şi de bugetul pe care competiţia l-a avut, au ieşit pe străzile din Sao Paulo sau Rio şi au început să protesteze în stradă. Imagini şocante, cu steagul brazilian în flăcări, au făcut deja înconjurul reţelelor de socializare, la doar câteva momente după ce Kroos sau Klose marcau în poarta lui Julio Cesar.

Sursa: Pro Sport