Agenţiile de presă din Rusia anunţă că Ucraina, Olanda, Australia și Belgia au semnat un acord de secret referitor la datele obținute în timpul anchetei în cauzele accidentului Malaysian Airlines MH17. Acest acord ar fi fost semnat în 8 august şi existenţa acestui a fost făcută publică în timpul unui briefing al oficialităţilor Ucrainele de la Kiev, la care a participat procurorul general Yuri Boychenko.

Potrivit lui Yuri Boychenko , rezultatele anchetei vor fi publicate doar în cazul în care toate ţările implicate în acest eveniment sunt de acord cu rezultatele, oricare dintre ţări având drept de veto. De exemplu, dacă ancheta dovedeşte că avionu a fost doborât de trupe ucrainiene sau din neglijenţa controlorilor de trafic ucrainieni, Ucraina poate bloca publicarea raportului.

Până acum statele occidentale au căzut la unison de acord că avionul civil MH17, cu aproape 300 de persoane la bord, a fost doborât de către rebelii proruşi. Cu toate acestea, nici cancelariile europene şi nici agenţiile SUA nu au făcut publice înregistrări, hărţi sau poze din satelit care să dovedească această teorie.

Congresul Indian din Malaezia a declarat luni pe contul de Twitter că investigaţia va mai dura, deoarece este făcută de o echipă internaţională de investigatori. Această declaraţie vine după ce abia recent au fost incluşi şi malaezienii în echipa de investigare a cutiilor negre recuperate de la locul accidentului.

NapocaNews