Separatistii din estul Ucrainei au incercuit trupele Kievului in trei localitati: orasul Ilovaisk si asezarile Elenovka si Iasinovataia. Semion Semencenko, comandantul batalionului Donbas, pro-Kiev, a aratat, marti, ca trupele armatei ucrainene sunt incercuite de militiile separatiste in apropiere de Donetk, in zona Ilovaisk, scrie Itar Tass.

„Ca rezultat a trei lovituri, asezarile Starobesevo si Kuteinikovo au fost blocate. Un alt grup de forte ucrainene s-a retras si intreaga formatie a fost inconjurata”, a anuntat Semencenko.

Anterior acestor evolutii, armata ucraineana anuntase ca a preluat controlul localitatii Ilovaisk. Luptele pentru Elenovka s-au reluat marti dimineata.

Separatistii sustin ca au incercuit peste 7.000 de soldati ucraineni, 40 de tancuri, 100 de vehicule de atac, 50 de sisteme de lansare de rachete Grad si Uragan si altele. Armata ucraineana se lupta, din aprilie, cu militiile separatistilor pro-rusi din regiunile estice Donetk si Luhansk. Cu pierderi omenesti importante, armata a reusit sa incercuiasca rebelii in orasele Luhansk si Donetk, insa se confrunta si cu provocari din partea Rusiei.

Separatiștii proruși de la Doneţk au anunţat că peste 50 de militari ucraineni au fost ucişi sau răniţi în confruntările cu armata ucraineană. Aceștia susțin că o companie de 94 de militari ucraineni s-a predat marţi după ce militarii ar fi fost capturați.

„Peste 50 de militari ucraineni au fost ucişi sau răniţi în confruntările din apropierea satului Kuteinikovo. În urma unor negocieri, 95 de militari ucraineni au acceptat să se predea”, au anunţat separatiştii proruşi într-un comunicat, citat de agenţia rusă Itar-Tass.

Separatiștii au spus totodată că 11 vehicule blindate ale armatei ucrainene au fost distruse marţi în apropiere de localitatea Vorovskoe, în sud-vestul regiunii Doneţk.

NapocaNews