Distribuie articolul

Universitatea Cluj a pierdut pentru a doua aoară în actuala ediţie de campionat, scor 0-1, în deplasarea de la FC Botoşani. La capătul unui meci în care niciuna dintre echipe nu s-a evidenţiat cu adevărat, a ieşit la rampă centralul întâlnirii care a dictat, eronat după cum s-a văzut pe reluările tv, un penalty pentru echipa gazdă, transformat de Vaşvari.

Prima repriză a fost una de slab nivel, prima ocazie cu adevărat importantă apărând abia în minutul 35, în urma unei centrări care a prins o traiectorie ciudată, dar a trecut pe lângă poarta lui Veselovsky. Ardelenii au încercat să dea replica, prin Calcan, câteva secunde mai târziu însă, şutul mijlocalşului clujean a fost slab.

Până la pauză doar Batin a mai încercat o deviere spre poarta lui Veselovsky însă, şi de această dată mingea a ocolit cadrul porţii. Prima parte a reprizei a doua a fost la fel de slabă ca şi prima parte a jocului, abia în minutul 53 Homei a încercat un şut sănătăos, de la distanţă, fără probleme pentru portarul lui ”U”.

În minutul 72 Viveiros a încercat o execuţie frumoasă, lob de la aproximativ 40 de metri, dar mingea a trecut peste poarta lui Curileac şi, pe contraatac Paul Baitn cade în careul ardelenilor, fără să fie faultat, iar centralul partidei dictează lovitură de pedeapsă.

Vaşvari a transformat, iar golul marcat de mijlocaşul sălăjean avea să fie unica reuşită a meciului de la Botoşani. ”U” Cluj înregistrează astfel, al doilea insucces al noului campionat şi rămâne cu 5 puncte în clasament. Cealaltă echipă clujeană, CFR, va întâlni, luni seară, pe teren propriu, pe Gaz Metan Mediaş.

Paul Panait