„Biserica este singura corabie salvatoare”, a explicat Mitropolitul Clujului. În duminica a 9-a după Rusalii, în biserici și mănăstiri s-a citit pericopa evanghelică a Umblării pe mare și a potolirii furtunii, relatată de Evanghelistul Matei în capitolul 14 al Evangheliei sale. În această zi, 10 august 2014, Mitropolitul Clujului a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia clujeană Cheia din protopopiatul Turda. Vizita arhierească a fost cu prilejul finisării lucrărilor la noua casă parohială din localitate, care a fost binecuvântată la final de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Alături de ierarh au slujit mai mulți clerici din cuprinsul protopopiatului Turda precum și părintele protopop Daniel Crișan, care ne-a relatat cum s-a desfășurat sărbătoarea de la Cheia: „Sfânta Liturghie a fost săvârșită în sobor de preoți și diaconi, din sobor făcând parte părintele vicar Iustin Tira și părintele consilier, arhidiaconul Claudiu Grama. După oficierea Sfintei Liturghii a fost sfințită casa parohială. Aceasta a fost construită în ultimii 3 ani, cu multe sacrificii, parohia Cheia fiind o parohia cu puțini credincioși și mijloace materiale foarte precare. Au contribuit la edificarea casei parohiale creștinii din sat precum și primăria comunei Mihai Viteazul. Cei implicați au fost distinși de ÎPS Părinte Andrei cu diplome de aleasă cinstire. Pentru toată osteneala pe care a desfășurat-o timp de 6 ani a fost răsplătit și părintele paroh Ioan Țărmure, primind distincția de iconom”.

Biserica este singura corabie salvatoare

În cuvântul de învățătură rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei în duminica a 9-a după Rusalii, Înaltpreasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți la Cheia despre calea prin care se poate ajunge în Împărăția Cerurilor: „Subiectul pe care ni-l sugerează Evanghelia de astăzi este că Biserica e corabia salvatoare, este corabia mântuirii. Dacă Biserica este corabia mântuirii, realizăm foarte ușor că Domnul Iisus Hristos este cârmaciul acestei corabii, iar steagul corabiei este Sfânta Cruce. Și cu ajutorul acestei corăbii, călătorim pe marea vieții, învolburată de viforul ispitelor și dacă rămânem în corabie, ajungem la țintă, adică, în Împărăția Cerurilor”.

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea