În urma cooperării între organizaţii Române si Canadiene, o bunică şi nepoata ei au un nou adăpost temporar.Membri ai detaşamentului Forţelor Aeriene Canadiene (ATF în România) au participat în perioada 9 şi 10 August, 2014, în regim de voluntariat, la reconstrucţia şi utilarea unei gospodării temporare, ce va găzdui o familie nevoiaşă din Floreşti, Cluj, Romania. Realizarea proiectului a fost posibilă ca urmare a motivării personale şi contribuţiei personalului Forţelor Aeriene Canadiene (ATF în România), a generozităţii Fundaţiei Boomer`s Legacy din Canada, cât şi a Societăţii de Caritate Blythswood Romania, a Primăriei Floreşti și a Forțelor Aeriene Române.

„Acest proiect, va îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale familiei„, a menţionat domnul Balázs Csiszér, Director Executiv al organizaţiei Blythswood. „Noul adăpost construit de voluntarii canadieni, in timpul lor liber, este izolat termic şi are capacitatea de a colecta apa de ploaie pentru acoperirea nevoilor gospodăreşti.

Blythswood Romania este o societate de caritate ce derulează proiecte sociale în România din anul 1995. Societatea are o colaborare foarte strânsă cu Blythswood Care din Marea Britanie, care, din anul 1966 colaborează suportul spiritual creştin cu cel material în sprijinul celor defavorizaţi din Europa, Africa şi Asia, indiferent de apartenenţa politică, religioasă sau etnică.

„Vrem să mulţumim personalului Forţelor Aeriene Canadiene pentru deschiderea sufletească şi ajutorul acordat, precum şi pentru generoasa finanţare a Fundaţiei Boomer`s Legacy„, a precizat domnul Csiszér Balázs.

NapocaNews