Szobi Cseh, unul dintre cei mai mari cascadori ai Romaniei, a murit, vineri, la varsta de 72 de ani.Acesta a incetat din viata dupa ce mai multi ani s-a luptat cu o boala grava, cancerul. Cascadorul a fost internat pe 12 iunie la Institutul Clinic Fundeni din Capitala, informeaza Realitatea TV.

In ultimii ani acesta a stat foarte mult timp prin spitale, dupa ce in 2012 a fost diagnosticat cu mielom multiplu si cu o tumora la coloana vertebrala, o forma rara de cancer.

„Actorul Szabolcs Cseh, in varsta de 72 de ani, a murit vineri 1 august 2014, in jurul orei 3.00, la Institutul Clinic Fundeni, dupa o grea suferinta, in urma complicatiilor renale hepatice, cardiace si pulmonare severe, care nu au raspuns la tratamentul intensiv aplicat. Dl Szabolcs Cseh a fost diagnosticat in iulie 2012 cu mielom multiplu forma avansata, complicata cu tumori plasmocitare osoase, amiloidoza si boala renala.

A primit tratament citostatic si radioterapie cu evolutie foarte buna. Din mai 2013: apar semne clinice si biologice de progresie de boala. Au fost administrate mai multe linii terapeutice, dar raspunsul a fost insuficient si boala a progresat, a devenit rezistenta si au aparut complicatii severe. Institutul Clinic Fundeni este alaturi de familia domniei sale in aceste momente de grea incercare”, se arata intr-un comunicat al spitalului Fundeni.