Ungaria reprezinta deja un adevarat cal troian al Uniunii Europene. Pe langa euroscepticismul pe care ungurii il genereaza si il propaga din ce in ce mai mult, chiar si in afara granitelor UE, Ungaria face jocurile Rusiei si duce o politica demna de secolul XIX si nicidecum de vremurile in care traim acum. Rusia foloseste Ungaria pentru a destabiliza Romania prin investitii subversive. Cetateni maghiari cu legaturi de afaceri in Rusia sau in fostele republici sovietice sunt folositi pentru diferite investii in tara noastra.

In afara de numarul agentilor si spionilor maghiari prezenti in mediul virtual si al celor infiltrati in mass-media din Romania, al caror scop este modificarea opiniei publice si manipularea acesteia in asa fel incat sa accepte mai usor asa zisele idei de „autonomie” sub care isi ascund intentia de a rupe Transilvania din trupul Romaniei, exista mai nou inca o categorie de asa zisi oameni de afaceri de origine maghiara in spatele carora stau banii si interesele Rusiei.

O serie de publicatii, atat in limba romana cat si in limba maghiara, finantate de statul maghiar dar unele chiar si de catre statul roman(!???), duc o campanie permanenta de falsificare a istoriei poporului roman si in mod special a istoriei Transilvaniei. In spatele unor asemenea publicatii stau ONG-uri sau asociatii care sunt intr-o stransa legatura si colaborare cu organizatiile sau grupurile separatistilor pro rusi din Ucraina. Tinand cont ca multi dintre asa zisii separatisti pro rusi din Ucraina sunt de fapt oameni din serviciile secrete rusesti din Rusia, Transnistria, Caucaz, Cecenia, etc, este limpede despre ce fel de colaborare este vorba.

O parte dintre acesti agenti sau spioni maghiari au rolul de postaci pe retelele de socializare, forumuri sau pe paginile ziarelor locale din diferite zone ale Romaniei. Rolul lor este dublu: atat rolul de manipulare cat si cel de sondare a opiniei cetatenilor Romaniei. Multi dintre ei sunt in vizorul serviciilor secrete din Romania si se duce practic o lupta in mediul virtual intre „servicii”.

Partea cea mai grava este insa faptul ca acum postacii maghiari se lauda ca vor cumpara Romania la propriu. Sunt cunoscute deja fenomenele de retrocedari ilegale de terenuri, imobile sau paduri de pe intreg teritoriul Transilvaniei. Apeland la acte false, mituind functionari publici sau judecatori, cetateni maghiari au reusit sa puna mana abuziv pe proprietati din Romania care nici macar nu au apartinut niciodata Ungariei sau vreunui stramos de-al lor.

Lucrurile sunt insa chiar mai grave decat atat. In timpul celui de-al doilea razboi mondial o parte din arhivele din Transilvania au fost luate si duse in Ungaria iar astazi ungurii se folosesc de acest „vid informativ” ca sa revendice pana si ce nu le-a apartinut niciodata. Daca Romania ar avea un sistem legislativ identic cu cel din Ungaria nici nu s-ar fi pus macar niciodata aceasta problema pentru Ungaria refuza sa faca retrocedari in natura introducand in acelasi timp si un plafon de compensare destul de mic.

Ungaria este folosita de catre Rusia pentru a face investitii subversive in Romania. „Afaceristi” maghiari cu stranse legaturi in Rusia sunt folositi ca paravane pentru investiile rusesti in Romania. Daca oficial rusii isi anunta retragerea din unele tari europene si isi vand afacerile in ultima vreme, neoficial au loc investitii prin firme subsidiare sau interpusi, aparent fara nici o legatura cu oameni de afaceri rusi.

Daca punem in balanta nenumaratele retrocedari ilegale in natura acordate cetatenilor maghiari, plus ceea ce au dreptul sa cumpere prin liberalizarea vanzarii terenurilor, vom observa ca ne vom confrunta in scurt timp cu o grava problema.Romania trebuie sa aiba grija la incercarile sau actiunile de destabilizare economica pentru ca rusii vor folosi alte tari pentru a-si atinge anumite obiective.

Sursa: Glasul Moldovei