Soția actorului a declarat că acesta suferea de primele simptome ale maladiei Parkinson, precum anxietate şi depresie, în momentul în care a decis să se sinucidă.

Modul în care Robin Williams s-a despărțit de lumea pe care o iubea rămâne greu de înțeles și de acceptat pentru noi, muritorii simpli, cei care l-am admirat fără să-l cunoaștem cu adevărat. E șocant să afli că un asemenea om poate ajunge să-și pună capăt zilelor spânzurându-se cu o curea. E cutremurător să vezi ce poate face depresia.

Robin își dorea să ne facă să râdem și să nu ne mai fie teamă de nimic – Susan Schneider, soția actorului

Cu trecerea timpului, pe măsură ce în trecutul său se face tot mai multă lumină, reușim să punem laolaltă, ici-colo, cioburile împrăștiate din trecutul său, dar oglinda existenței lui complicate e greu de reîntregit.

Doar el știa prin ce frământări și chinuri a trecut, iar soția lui a fost doar un martor al ultimelor sale bătălii cu demonii care-l măcinau. Robin a suferit enorm, dar nouă ne-a oferit doar partea frumoasă a vieții sale. Când presa afla despre dependența de alcool și de droguri, despre tratamentele de dezintoxicare și rătăcirile sale în patimile din care încerca să se smulgă – era doar ceea ce răzbătea dincolo de porțile infernului în care intrase. Acolo nu-l mai putea ajuta nimeni, nici măcar familia. E o bătălie pe care a dus-o singur și o înfrângere pe care a decis să n-o mai aștepte.
Obosit, măcinat de depresie și de boala care începea să-l acapareze, el n-a mai vrut să lupte.

Robin Williams a fost găsit decedat luni, la vârsta de 63 de ani, în reşedinţa sa din California. Autorităţile americane au anunţat marţi că actorul s-a sinucis, spânzurându-se cu o curea.

Divorţul îţi smulge inima din piept prin mijlocul portofelului
Robin Williams

Anchetatorii au găsit tăieturi pe încheietura mâinii sale stângi, iar în apropierea cadavrului se afla un briceag. Pe vârful acestuia erau urme care par a fi de sânge uscat, astfel că vor fi efectuate analize suplimentare pentru a se stabili compoziţia substanţei depistate.

Soția actorului a dezvăluit că Robin fusese diagnosticat cu Parkinson și n-a mai avut puterea de a face publică această veste.

„Robin și-a petrecut atât timp din viață ajutându-i pe alții. Când a distrat milioane de oameni pe scenă, în filme sau în televiziune, când a jucat pentru trupele de pe front sau când a adus alinare unui copil bolnav, Robin își dorea să ne facă să râdem și să nu ne mai fie teamă de nimic. Marea lui moștenire, dincolo de cei trei copii, este bucuria și fericirea pe care le-a oferit-o celorlalți, mai ales celor care duceau propriile lor bătălii. Sobrietatea lui Robin a rămas intactă, iar el a luptat cu propriile forțe împotriva depresiei, anxietății și a primelor semne ale Maladiei Parkinson, despre care încă nu era pregătit să vorbească public”, a mărturisit Susan Schneider, într-un comunicat.

„Sperăm, după moartea tragică a lui Robin, că alţii vor găsi forţa de a căuta îngrijire şi sprijinul de care au nevoie în luptele pe care trebuie să le poarte, să demonstreze mai puţină teamă”, a mai scris soția actorului.

Sursa: Eva.ro