Ceaiul Matcha este in meniul cafenelelor de lux (latte Matcha!) sau se foloseste incorporat in deserturi rafinate (crema de matcha cu gheata, tarte, aluaturi si alte preparate). Se poate combina cu sucuri, piureuri, budinci, seminte de Chia, cereale si lactate.

Ce este acest praf verde rafinat? Ce este ceaiul Matcha?

Ceaiul Matcha este ceai verde din frunze uscate si macinate sub forma de pulbere. Intreaga frunza de ceai este macinat pana rezulta o pulbere fina, care are textura amidonului de porumb si o culoare verde vibrant. Ceaiul Matcha poate fi consumat ca ceai sau incorporat in preparate culinare si pentru frumusete.

Identifici ceaiul Matcha de buna calitate dupa aroma si gust. Are aroma de iarba proaspata si o dulceata naturala delicata.
Ceaiul Matcha se consuma amestecat cu apa fierbinte. Practic, consumi intreaga frunza de ceai, iar acest lucru vine cu o multime de beneficii pentru sanatate (antioxidanti si tone de vitamine) si cu un gust uimitor. Spre deosebire de alte ceaiuri preparate prin uscare, frunzele de Matcha nu se fermenteaza. Tocmai acest mecanism contribuie la pastrarea tuturor substantelor benefice care scad colesterolul, nivelul de insulina, stimuland in acelasi timp sistemul imunitar.

Este aproape fara calorii (3 per gram, daca cineva are nevoie sa le numere), si te face sa te simti minunat, aproape instantaneu. Ceaiul Matcha este un energizant perfect, extrem de activ si eficient, fara efectele negative ale cofeinei. Ceaiul Matcha iti da energie treptat, constant si pe parcursul unei zile intregi.

Ceaiul Matcha are un continut de cinci ori mai bogat in L-teanina, un aminoacid rar, comparativ cu alte tipuri de ceai, Matcha ofera o stare de relaxare, stimuland totodata functiile creierului. L-teanina ajuta memoria, capacitatea de invatare, anuland totodata si efectele adverse ale cafeinei, un compus natural al ceaiului verde.

Ceaiul Matcha – mod de preparare

1. Pune o lingurita rasa de pulbere de Matcha intr-un castron. Este ideal un vas de bambus, special.
2. Adauga 100 de mililitri de apa fierbinte (79-80 de grade de este temperatura ideala).
3. Bate amestecul pana devine spumos, cu un pamatuf special din fire de bambus, si bea-l!
Ceaiul Matcha este considerat astazi o bautura-minune, bogat in antioxidanti, aminoacizi, minerale si vitamine. Folosit in trecut de catre calugarii budisti in cadrul ritualului de meditatie, ceaiul Matcha contine de sase ori mai multi antioxidanti decat fructele goji, de sapte ori mai multi decat ciocolata neagra si de 17 de ori mai multi antioxidanti decat afinele.

NapocaNews