Distribuie articolul

Direcția de Asistență Socială și Medicală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a distribuit înaintea începerii anului școlar ghiozdanele și rechizitele achiziționate de municipalitate pentru copiii care provin din familii defavorizate. Fiecare ghiozdan echipat are o valoare de cca. 50 de lei.

“Facilitarea accesului la educație și asigurarea unor condiții de studiu cât mai bune pentru toți elevii sunt măsuri care pot ajuta realmente la construirea unui viitor mai bun pentru fiecare, cu atât mai mult pentru copiii a căror situație familială și materială este precară”, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Sprijinirea elevilor din familii defavorizate, investiții în infrastructura unităţilor şcolare (5,8 milioane de lei pentru întreținere și reparații la 84 de unități școlare clujene în acest an), gratuitate la transport în comun (pentru 19.500 elevi) şi acordarea de burse pentru rezultate bune la învățătură (15.000 de elevi clujeni au primit burse de la bugetul local în acest an) sunt patru componente cheie prin care Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca sprijină educaţia preuniversitară.

“Mă bucur să observ că aceste demersuri pentru sprijinirea educației se oglindesc în rezultatele la învățătură ale elevilor. Clujul a avut anul acesta cel mai mare procent de promovabilitate din țară la examenul de Bacalaureat”, a precizat Emil Boc.

NapocaNews