Distribuie articolul

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a participat în această dimineaţă la deschiderea noului an şcolar, în incinta Liceului Teoretic „Gheorghe Şincai”.

Edilul a felicitat profesorii, părinţii şi elevii pentru că au contribuit la crearea unui renume de elită la nivel local, judeţean şi chiar naţional prin rezultatele obţinute la examenele naţionale, olimpiade şi competiţii internaţionale.

Emil Boc a luat parte la eveniment atât în calitate de primar şi absolvent al liceului, cât şi de părinte, ambele sale fiice urmând cursurile acestui liceu.

„Pentru Primărie politica educaţională e cea mai importantă pe care o avem şi se concretizează în primul rând în partea de investiţii astfel încât activitatea şcoalară să înceapă în bune condiţii. Am alocat în acest sens 5,8 milioane de lei pentru reabilitarea şcolilor din municipiu. În al doilea rând, dragi elevi, părinţi şi cadre didactice, orice leu care îl investim azi, în educaţie, se va întoarce înzecit pe viitor. Continuăm politica burselor şcolare în baza căreia toţi elevii cu media 8,5 sau 7 – pentru burse sociale, vor primi burse. Prin munca voastră puteţi câştiga primii bani în viaţă. Primăria va asigura aceste resurse fnanciare, indiferent de numărul mediilor. Am ajuns astăzi la 14.900 de burse, însă am plecat de la 13.000 de burse în urmă cu câţiva ani. Începând de anul acesta, elevii vor beneficia de 2 linii gratuite de transport la şcoală, însă dacă vor avea nota scăzută la purtare, nu se mai aplică acest ajutor valabil şi pentru orice copil cuprins într—o activitate extracurriculară, care nu e prins astfel în găşti de cartier. Să înţelegem cu toţii: chiar dacă la prima vedere şi fără şcoală se poate face performanţă în viaţă, fără carte se poate reuşi, însă doar temporar, doar carea îţi garantează succesul real. Orice investiţie în educaţie însemană împlinirea noastră adevărată ca societate”, a declarat primarul Emil Boc.

NapocaNews

nn 1