Klaus Iohannis şi-a lansat, sâmbătă, candidatura la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie în faţa a 30 de mii de oameni adunaţi în faţa Palatului Victoria.

În discursul său, preşedintele liberal le-a transmis oamenilor că trebuie să voteze în această toamnă, pentru ca la următoarele alegeri prezidenţiale, de peste cinci ani, va fi prea târziu.

“Vă mulţumesc că sunteţi astăzi aici. E un moment special pentru mine. Pornesc în această bătălie cu încredere. Forţa mea va fi forţa voastră, iar victoria mea va fi victoria voastră. Sunt un om care uneşte, nu care distruge. Tot ce am construit până acum este cartea mea de vizită. Dacă ai rezultate în munca ta, le vei avea oriunde, dacă îţi pasă de oameni, îţi vei respecta promisiunile oriunde. Cei de aici ne-au demonstrat că nu au rezultate şi nu le pasă.

Nu vreau ca şi generaţia voastră să fie de sacrificiu. Vă spun: nu este prea târziu, dar peste cinci ani va fi. Vă chem să realizăm România lucrului bine facut! Vrem democraţie sau lăsăm toata puterea în mâinile unui singur partid, care nu a scăpat de metehnele trecutului? Vrem ca preşedinte să fie un om care a dezamăgit? Vrem o Românie a cetăţenilor sau a baronilor? Vrem un preşedinte puternic sau manevrat din umbră? Vrem să domnească legea sau bunul plac? Eu cred în democraţie şi libertate. Cred în lege şi corectitudine, cred în lucrurile bine făcute”, a declarat Klaus Iohannis.

NapocaNews